BrandHack

Breakthrough & Cipta Keunikan Melalui MOJO Anda

SATU Sahaja Senjata Yang Anda Perlukan Untuk ‘Breakthrough’ Dalam Bisnes, Cipta Keunikan (RARITY) Dan Bina Brand Yang Mampu Menggegarkan Industri

Saya percaya ramai yang tak ambil pot tentang perkara ni. Tapi kalau anda mula renungkan dan fikirkan apakah elemen atau ‘SOUL’ dalam brand yang pesaing TAK BOLEH (atau susah) untuk tiru, anda akan dapat tempat yang special dalam market.

Kadang-kadang bisnes bukan sekadar bina team sale, recruit agent atau chatbot, tetapi tentang ‘sentuhan magik’ melalui pelbagai cara dan kaedah.

Oprah sebagai contoh membawa pengalaman pahitnya semasa kecil (chilhood) untuk bangkit dan memberi nilai dan manfaat melalui program legendary beliau, Oprah Winfrey Show.

Keadaan dan kehidupan beliau masa kecil yang memaksa beliau untuk bercakap di khalayak ramai dan sentiasa involved dalam public speaking sebagai seorang pejuang dan aktivis.

Begitu juga dengan mendiang Steve Jobs yang berupaya meletupkan satu jenama ini (bukan Apple) hanya setelah beliau join dan membeli majoriti share dalam syarikat tersebut.

Nak tau syarikat apa? Just tengok video pendek ni. (ada beberapa lagi contoh yang dikongsikan)

Comments

comments

Nidzam Harjoh

Add comment

Get In Touch

Contact kami sekarang. Kami suka berkenalan dengan usahawan dan anda yang ingin menjadi usahawan dan bina bisnes sendiri.